Cordial Paragon MONIN

Cordial Paragon MONIN so vrhunski botanični kordiali, ki omogočajo dostop do neodkritih naravnih okusov.

Cordial Paragon MONIN

PARAGON je avantura, raziskovanje redkih botaničnih okusov, zahvaljujoč edinstvenemu in revolucionarnemu sirupu, rezultatu združitve parfumerijskih in aromatičnih znanstvenih tehnologij.

Kaj je PARAGON?
PARAGON je pustolovsko popotovanje, katere cilj je odkriti nove okuse in ustvariti novo generacijo kordialov iz redkih posameznih rastlin. V zadnjih letih so raziskovali oddaljena mesta po svetu, da bi našli okusne zaklade (razične vrste poprov prvotno). Z Alexom Kratenom so zasnovali nov pristop za prikazovanje okusov, ki jih prej nismo mogli niti predstavljati da bi ponudili pristne profile z izjemno dolgotrajnim učinkom.

Zakaj CORDIAL (KORDIAL)?
To je najboljša osnova za prikazovanje različnih poprov. Želeli so ustaviti brezalkoholni recept, ki ponuja idealno ravnovesje okusov zasnovanih na inovativnih mešanici kislin, ki se doslej še niso povezovale. Kordiali se vse pogosteje se uporablja na koktajl menijih kot zanimivejši nadomestek preprostim sirupom. Privlačnost kordiala je v njihovi kompleksnosti.

Predstavljamo vam šest različnih kordialov, vsakega s svojim specifičnim vonjem, okusom in zgodbo, ki so jih razdelili v dve skupini.

KORDIALI NA OSNOVI POPROV

Poper je sestavina, ki je neprimerljiva v okusu in botanični bogatosti na našem planetu. Je hkrati edinstven in množinski. Edinstven, ker vsak poper, podobno kot vino, deluje glede na svojo vrsto, lokacijo in pripravo, kar mu daje lastni okusni odtis. Množinski, ker družina poprov (piperaceae) vključuje približno 2750 vrst, rastline, ki pripadajo tej družini, pa so lahko plezalke, rastline ali grmi. Pri iskanju poprov in poprovičkov so raziskali vsak kontinent in naleteli na oddaljene skupnosti, ki že generacije pridelujejo endemične vrste.

Paragon Cordial

Cordial Paragon MONIN White Penja Pepper

Fantastičen kordial narejen iz belega popra Penja. Tako sladek kot kisel, beli poper Penja se pobira, ko je zrel v provinci Moungo (Kamerun), nato pa se suši na soncu. Pričakujte sveže arome mentola in kafre. Odličen način za obogatenje vaših najljubših klasičnih koktajlov.

LASTNOSTI
Izvor: Kamerun
Ekstrakcija okusa: infuzija & superkritični CO2
Osnova: Brix 55°, pH 1,8
Senzorične lastnosti: mentol, kafra, konjska žima
Infuzija: kamfor
Ekstrakcija CO2: metvica
Volumen: 48,5 cl
Sestavine:  Sladkor, voda, glukonska kislina, citronska kislina, naravna aroma popra Penja, naravne arome.
Naravna aroma, brez barvil, brez konzervansov, brez alkohola.

Cordial Paragon MONIN White Penja Pepper

Cordial Paragon MONIN Rue Berry

Sladek in aromatičen kordial, ki bo obogatil vaše najljubše pijače! Jagode Rue (znane tudi kot etiopske jagode strastnega sadja) izvirajo iz rastline Ruta chalepensis, ki raste v Etiopiji, kjer jo uporabljajo kot zelišče ali zdravilno rastlino. Ima aromatičen in cvetlični okus z rahlim pridihom začimb.
LASTNOSTI
Izvor: Etiopija
Ekstrakcija okusov: infuzija & alkoholat
Osnova: Brix 55° pH 1.7
Senzorično: strastni sadež, jasmin, seno
Infuzija: Seno
Alkoholat: Strastni sadež, jasmin
Volumen: 48,5 cl
Sestavine: Sladkor, voda, glukonska kislina, citronska kislina, naravna aroma jagod Rue, naravne arome.
Naravna aroma,brez barvil, brez konzervansov, brez alkohola.

 

Cordial Paragon MONIN Rue Berry

Cordial Paragon MONIN Timur Berry

Ta nepalski poper je nabran z majhnih dreves vrste Zanthoxylum armatum, ki rastejo v naravi v gorovju Mahabharat. S svežimi in citrusnimi notami je lahko razumeti, zakaj ga nekateri imenujejo grenivkin poper.

LASTNOSTI
Izvor: Nepal
Ekstrakcija okusov: alkoholat & superkritični CO2
Osnova: Brix 55° pH 1.7
Senzorično: grenivka, zeliščni, lesni
Alkoholat: grenivka
CO2 ekstrakcija: zeliščni, lesni
Volumen: 48,5 cl
Sestavine: Sladkor, voda, glukonska kislina, citronska kislina, naravna aroma jagod Timur, naravne arome.
Naravna aroma brez barvil, brez konzervansov, brez alkohola.

Cordial Paragon MONIN Timur Berry