Monin-ova napoved koktajl trendov za 2023

Monin je za trende v leto 2023 označil slushie, tekilo in pijače z mehiškim navdihom ter “clarified cocktails”.

Monin koktajl trendi

Monin je na podlagi ankete, ki je anketirala potrošnike in voditelje gostinstva v Združenem Kraljestvu in drugod po EU izdal nekaj največjih koktajl  trendov v tem letu.

Za leto 2023 Monin napoveduje, da bodo tekila in koktajli z mehiškim navdihom v trendu in da bo koktajl Paloma hit, ki ga morate imeti na svoji koktajl listi.

Medtem predvidevajo, da bi lahko poleti na mizah teras večkrat opazili Timmyjevo Margarito in tajski zeleni Picanate, sestavljen iz limonske trave, koriandra, cilantra in tekile, ki je bil označen kot “koktajl za drzne”, kar nakazuje, da je morda nov koktajl na sceni, na katerega morate biti pozorni.

Drug trend, ki ga Monin pričakuje letos so koktajl slushi-ji. Tako je frozen Cosmo Slushy na prvem mestu za različico koktajla na osnovi vodke, frozen Piña Colada na čelu kategorije na osnovi ruma in frozen Strawberry Margarita vodi kot trend za slushy koktajl na osnovi tekile.

Če se ozremo nazaj na trende koktajlov za leto 2022 so ugotovili, da so bile opazne ponovne oživitve pijač, ki jih je navdihnil svet diskotek in so močno vsebovale blue curaçao, prav tako pijače z mehiškim navdihom, kot je Paloma. Poleg tega so lansko leto odkrili, da so v trendu še spritz-i in “clarified cocktails”.

Zaključimo lahko, da na vašem meniju, baru in na mizah letos ne sme manjkati dobre mehiške tekile! Salud!