Novost: Sadni pire Monin Jabuticaba (brazilski ribez)

Jabuticaba je prvi sadež v ponudbi sadnih pirejev Monin, ki ne raste na steblu, ampak na deblu.

Monin jabuticaba (braziljski ribez)

Jabuticaba je prvi sadež v ponudbi sadnih pirejev Monin, ki ne raste na steblu, ampak na deblu. Če ga želite videti v naravnem okolju, morate potovati daleč onkraj naših zemljepisnih širin, saj raste samo v tropih. Najdete ga v najlepših predelih Brazilije, to jagodičje premera 3 do 4 cm vijoličasto modre barve. Njegovo meso je belo in želatinasto, z lesnimi notami in gurmanskim okusom, podobnim grozdju. Ta majhen sadež ponuja neverjetno aromatično kompleksnost, nad katero smo navdušeni in jo želimo deliti tudi z vami. Privoščite si sadni pire MONIN Jabuticaba (brazilski ribez) in uživajte v odličnem in edinstvenem okusu.

Nekaj zanimivih dejstev o jabuticabi:
• Njegova sredica je bela in želatinasta, z lesnimi notami in gurmanskim okusom, podobnim grozdju. Ta podobnost mu je prislužila vzdevek “brazilska trta”.
• Zaradi saharoze je še posebej sladek, vendar vsebuje zelo malo kalorij in ogljikovih hidratov.
• Beseda jabuticaba izhaja iz izrazov Tupie Jabuti (želva) in Caba (lokacija, kraj), kar pomeni: “Kraj, kjer živijo želve”.
• Brazilci ga uporabljajo zaradi njegovih zdravilnih lastnosti (deluje protivnetno, bogat antioksidant in pol mineralov ter vitamina C in E) ter visoke hranljive vrednosti.

Vse to je Monin ujel v originalen sadni pire, trenutno edini na tržišču, da ponudi vam in vašim strankam nekaj edinstvenega.

Prenesite si brošuro izdelka (klikni), podroben opis (klikni), ter si poglejte predstavitveni video.