Vino z očarljivo zgodovino – VERMUT!

S ponosom predstavljamo nov izdelek v naši “zbirki” – vermut Del Professore. Vermut je aromatizirano obogateno belo vino, macerirano z različnimi rastlinami (korenine, zelišča, cvetovi, semena, začimbe) in včasih obarvano. Pridelan je tako, da se začne z nevtralnim vinom iz grozdja ali nefermentiranim vinom. Vsak proizvajalec doda dodatni alkohol in lastno mešanico suhih sestavin osnovnemu … Continued

S ponosom predstavljamo nov izdelek v naši “zbirki” – vermut Del Professore.

Vermut je aromatizirano obogateno belo vino, macerirano z različnimi rastlinami (korenine, zelišča, cvetovi, semena, začimbe) in včasih obarvano.

Pridelan je tako, da se začne z nevtralnim vinom iz grozdja ali nefermentiranim vinom. Vsak proizvajalec doda dodatni alkohol in lastno mešanico suhih sestavin osnovnemu vinu in alkoholu ali žganju, kateri se lahko ponovno destilira preden se mu doda vino ali nefermentiran vinski mošt. Po aromatiziranju in utrjevanju vina je vermut sladkan s trsnim sladkorjem ali karameliziranim sladkorjem. Vsekakor lahko poživi vašo vinsko kolekcijo ali pa služi kot elegantno darilo za najdražje!