Praznični punch (punč)

Predstavili vam bomo recepturo za punch/punč z okusom, kako si ga lahko enostavno pripravite kar doma.

Originalno naj bi punč izviral iz Indije in v svojem imenu »skriva« recept. Angleška beseda punch izvira iz Sanskrita – pañca, ki pomeni pet. Punč naj bi sestavljalo 5 sestavin: alkohol, sladkor, limona, voda in čaj (ali začimbe). V Evropo je prišel v 17. stoletju in do danes po celem svetu zaživel v mnogih različicah. Namen punča naj bi bil predvsem v tem, da nas pogreje zato naj bi se pil topel, z močnim alkoholom in začimbami.

Predstavili vam bomo recepturo za punch/punč z okusom, ki si ga lahko enostavno pripravite kar doma.

Za pripravo punch/punč z okusom potrebujemo:

– 100 ml jabolčnega soka

– 70 ml vode

– 30 ml Amaro Di Angostura ali Vana Tallinn original

– 20 ml sirupa/pireja Monin

– 10 ml Monin lemon rantcho

Monin priporoča okuse:

cimetov piškotpasijonkamedenjakjabolčna pita

Navodila za pripravo:

– V posodo za penjenje mleka nalijemo jabolčni sok, vodo, Monin sirup ali pire, Monin lemon rantcho in Amaro Di Angostura ali Vana Tallinn liker.

– Vse skupaj segrejemo na 60 – 70 °C na parni ročki.

– Postrežemo lahko z dehidriranim sadjem Terradry (limono, limeto, pomarančo).