Novost: Sirup MONIN Muscovado sladkor

Predstavljamo vam nov sirup MONIN Muscovado sladkor, ki je sirup pridobljen iz Muscovado sladkornega trsa.

Sirup MONIN Muscovado sladkor

Predstavljamo vam nov sirup MONIN Muscovado sladkor, ki je sirup pridobljen iz Muscovado sladkornega trsa, ki je nerafiniran. Ima noto karamele in medenjaka, ki se pogosto uporablja za pripravo najrazličnejših toplih ali hladnih mešanic pijač.

Mauritius slovi po tem, da ponuja največjo raznolikost sladkorja Muscovado na svetu. Nekateri sladkorji so zelo mehki in lahki, drugi pa temni z zelo grenkimi notami; paleta je neverjetno bogata.

Muscovado je neobdelana različica trsnega sladkorja. Znano je, da Mauritius med vsemi državami proizvajalkami sladkornega trsa ponuja eno najboljših pogojev za pridelavo sladkornega trsa in sladkorja. Njena vulkanska zemlja v kombinaciji z vlažnim podnebjem tvori idealen ekosistem za proizvodnjo visokokakovostnega sladkornega trsa.

Muscovado sladkor se pridobi s stiskanjem sladkornega trsa, dokler iz njega ne dobimo soka. Nastalo tekočino, imenovano tudi trsni sok, nato filtriramo, segrevamo in ročno mešamo, dokler se popolnoma ne izsuši. V tej fazi se koncentrirajo vsa hranila in značilna aroma. Dobljeni prah ostane rahlo vlažen in daje sladkorju Muscovado značilne lastnosti.

Vse te okuse in arome so pri Moninu zajeli v sirup Muscovado sladkor, ki popolnoma pooseblja naštete lastnosti in predstavlja nepogrešljiv okus pri pripravi tako hladnih kot toplih mešanic pijač.

Sirup MONIN Muscovado sladkor  Sirup MONIN Muscovado sladkorSirup MONIN Muscovado sladkorSirup MONIN Muscovado sladkor

Sestavine in recepti (klikni)